9 november

I helgen har jag varit på två utställningar med Gunvald och Delaney. Bodil från Liljeblommans kennel hämtade mig på fredag förmiddag för en resa till Hässleholm där vi skulle bo hos Petra på Näckrosdammens kennel. Jag höll på att trimma Gunvald till kl 2 på natten, han har ju en sån hiskelig päls med mycket underull. Sen gick vi upp kl 6 på morgonen för att åka till Åstorp där SSRK hade sin utställning.

Delaney skötte sig hur bra som helst, är en helt underbar hund, är så nöjd med henne! Hon placerade sig som reserv av 7 st valpar i valpklass 1 med en jättefin kritik.

Sen var det Gunvalds tur. Han är så himla mysig den killen, lugn o snäll. Han placerade sig som 3:a i kk av 9 st i juniorklassen.
Han fick inget HP, men en jättefin kritik han också. Domaren sa att jag måste tunna ut mera i fronten, för annars ser han trång ut när han rör sig, ett tips bara, sa han! Bra med domare som förklarar varför man får sin placering och varför han gillar just den hunden.

När vi kom hem på eftermiddagen så var vi ganska trötta, men jag kunde ju inte vila eftersom jag ju hade ännu mera päls att plocka på Gunvald.

På söndagsmorgonen gick vi upp kl halv 6 för att åka till Malmö som var nästan 10 mil att åka till.
Väl där så började utställningen med alla hanvalpar först. Gunvald var ensam i sin klass! Han fick HP och vann ju såklart den klassen då! Sekreteraren stoppade mig när jag skulle gå ut från ringen för jag skulle ju konkurera med dom andra vinnarna i sina klasser för bästa hane direkt! Det gick så fort så jag fattade nog inte riktigt att vi vann "Bästa Hane" också! Jättekul!

Sen var det Delaneys tur i valpklass 1, där var det 10 st, Delaney vann den! Sen i konkurensen blev hon 3:e bästa tik! Hon var så trött, orkade knappt gå.

Sen var det dags igen för Gunvald att möta den bästa tiken också! Vi trampade på i ringen, trodde väl aldrig att vi skulle få den fina stora rosetten som domaren höll i handen, oj oj vilken känsla när han kom fram och gav oss den och tog mig i handen och alla applåderade! Helt suveränt!

Gunvald gick ju vidare till gruppfinalen men vi insåg att klockan skulle bli alldeles för mycket för att vara med i den också, så vi åkte hem och struntade i den. Tycker att jag inte kunde ha fått bättre utdelning den dagen, var så trött i huvudet efter allt ståhej, Bodil och Petra räknade ut hur många varv jag fått springa i ringen och det var en hel del.

Delaneys kritik

Gunvalds kritik

 

25 oktober

Igår var jag i Mjölby på SSRK:s utställning med Gunvald och Delaney. Jag hade med Delaney endast för att träna henne lite inför Malmö-valp som hon är anmäld till i november.

Med mig i bilen åkte också Gerd från Tapioka´s kennel som hade med sig Simone.
Grattis Gerd och Simone till BIR!

Gunvald gick i juniorklass, men fick en 2:a pga att han inte visade tillräckligt med glädje!! Fast kritiken var jag nöjd med.
Är ju sånt man får räkna med, att alla hundar inte faller alla domare i smaken! Läs Gunvalds kritik här!

28 september

Inatt föddes Tessans och Hugos valpar på kennel Love cox´s. Det blev 3 tikar med färgerna blueroan, svart/vit och bluroan/tan, 2 hanar med färgerna svart/vit/tan, och blueroan. Alla valparna var stora och vägde mellan 300-360 g.

Kul att det blev olika färger på dom!

Har fått några bilder på dom här.

   
   

Sen en tråkig sak som hänt är att Pajas ligger inne på Läckeby djursjukhus sedan i fredags, han bor ju hos fodervärd i Högsby, han blev dålig i torsdags då fodervärden ringde till mig och sa att Pajas hade ätit plommon ute och mådde inte så bra.

Han kräktes och var blek om slemhinnorna. Senare samma dag ringde dom tillbaka och sade att han nu blivit bättre, att magen hade kommit igång med diarré och att han nu drack massor med vatten. Vi avvaktade för att se om det skulle vända, men dagen efter fick dom åka in till veterinären med honom och där på röntgen såg man 2 st kärnor som satt i tunntarmen.

Han blev kvar där med dropp och med förhoppning om att kärnorna skulle komma ut den normala vägen. Men han blev snart sämre igen och det blev operation där man hittade en nektarinkärna som satt sig fast. Efter omständigheterna så mår nu Pajas bra, och tarmen hade inte tagit någon skada av kärnan. Men han blir kvar där några dagar till så att man ser att han kan börja äta lite smått igen. Stackars Pajas och stackars fodervärd, Pajas är så otroligt älskad av dom och han blir så väl omhändertagen. Så nu hoppas vi att han får komma hem snart!

20 september

Idag fyller Tessans första valpar 1 år, grattis till allihopa. Har fått en bild från Cicci som äger "Milton"

Igår var jag på Cockershow i Kolmården, med mig åkte Inger från "kennel Lovecoxs" som hade med sig Scott och Lova, och Gerd från "kennel Tapiokas" som hade med sig Simone, jättetrevligt sällskap, tack ska ni ha och grattis till era resultat!

Gunvald har ju haft en hiskelig päls med jättemycket ull, jag har plockat på honom i flera veckor inför denna utställning, tycker att jag plockat bort hur mycket ull som helst på honom!

I ringen skötte han sig jättebra när han sprang, men värre var det att få honom att stå stilla, men domaren tyckte inte att det gjorde något för han var ju bara en "puppy" som hon sa!

Han fick i alla fall ett 1:a pris och placerade sig som reserv, och det var ju roligt eftersom det var en officiell utställning! Domaren sa att jag skulle försöka få bort mera päls på honom på låren så skulle han bli "promising", (lovande).

Kritiken finns att läsa på Gunvalds sida utställning

Marie Loré foograferade Gunvald och jag hoppas jag får korten snart så jag kan lägga ut dom.

Mera som har hänt är att Hugo blivit pappa igen till 6 st fina valpar som finns på Ulvstorps kennel, 3 st orangeroan och 3 st soblar.

Kommer under kvällen att lägga in nya bilder på Ebba och Hugovalparna som finns kvar.

 

3 september

Idag har Ebbas valpar varit hos veterinären och blivit chippade och vaccinerade. Alla valpar gick igenom besiktningen UA.

Hade också besök idag av en valp från Hugos första kull som nu är 6 månader gamla. Lilla Sally, hon var så jättefin, har lagt in bilder på henne på Hugos sida "avkommor"

27 augusti

Valper efter Hugo föddes inatt, 4 st hanar och 2 st tikar blev det, färg på valparna är ännu svårt att se, men alla är vita med rosa nos och tassar, någon har mörka fläckar på ryggen, och 2 st har liverfärgade fläckar på ryggen, dom har också sobelteckning runt ögonen. Ja om några dagar får jag veta vad det är för färger! Spännande!

Sen vill jag meddela att min dator har kraschat och då försvann alla mina mailadresser till alla mina vänner! Jättetrist, så om det är någon som väntar på något svar från mig så får ni maila tillbaka eftersom även alla mail försvann.

22 augusti

Grattis till Tyras son Big Green Walley´s Born to be wild "Bernhard" som idag kan titulera sig med LP 1 i lydnadsklass!
Bra jobbat Cicci & Bernhard!



11 augusti

Nu är "Aina" Näckrosdammens Anais-Anais parad med "Stuart" Catchy Significant Stuart, valpar väntas omkring den 5:e oktober.

Tyra är parad med "Diesel" Manaca's it's in his kiss, valpar väntas omkrin den 8:e oktober.
Se väntas

 

23 juni

Nu har Ebba, Big Green Walley´s Born To Be Sweet flyttat hem till oss för att få sina valpar här på kenneln. Dom är beräknade runt den 7:e juli. Känns extra roligt eftersom Ebba är avkomma till våran Tyra. Hon mår bra och har redan anpassat sig i flocken här hemma. Jag har också uppdaterat om Tildas valpar som nu är 1 vecka gamla och är runda och goa. Se Aktuella valpar.



24 maj

Den 23 maj var det utställning i Västervik. Anna som har Kasper "BIG GREEN WALLEY'S COWFARMER" och jag åkte tillsammans med Tyra, Gunvald och Kasper.

Anna hade även med sig sin Irländska setter "Chilli". Först ut var Chilli som fick 1:a pris med HP. Sen var det Gunvald som gick i valpklass 1 och som var ensam i sin klass och fick 1:a pris med HP och BIR. Gunvald var sedan med i BIS-finalen valp, och placerade sig som BIS-4 av 18 stycken. Jättekul!

Domaren gillade vekligen Gunvald, men han tyckte det var lite läskigt att trava runt i ringen med så många andra hundar, det här var ju bara hans 2:a utställning, men han var så duktig ändå.

Kasper som gick i valpklass 2 fick också 1:a pris med HP och BIR, jättebra! Grattis Anna!
Tyra placerade sig som 2:a med HP i öppna klassen.

Bedömningar:
Tyra
Gunvald
Kasper

Grattis även till Inger, Madde och Bodil för era fina resultat.
Tack alla för en jättetrevlig dag!


18 maj

I fredags så åkte jag och Bodil ner till Hässleholm tillsammans med 6 hundar för att ställa ut på utställningen på söndagen. Vi bodde hos Hugos och Ainas uppfödare Petra på
Näckrosdammens Kennel. På utställningen haglade 2:orna, inte många som fick 1:or, men jag är nöjd ändå, vi var ju inte ensamma om att få 2:or. Jag ställde Tyra och Hugo, dom skötte sig jättebra, och fick bra kritik. Fast Hugo tycker ju att det här med utställning inte är speciellt roligt. Bedömningarna finns på deras sidor.
Tyras bedömning
Hugos bedömning

Igår var jag och gjorde ultraljud på Tilda som är parad med Hugo. Eftersom hon gått tom 2 gånger tidigare så ville jag veta om det fanns valpar i magen den här gången. Javisst fanns där valpar, minst 5 st såg vi. Så nu kommer jag att lägga ut en dräktighetsdagbok, valparna beräknas komma runt den 12:e juni.

12 maj

I lördags var jag på utställning i Vidingsjö med Tyra och Gunvald. Ingen av dom blev placerade men fick jättefin kritik. För Gunvald var det debut i ringen, han skötte sig jättebra. Har skrivit in bedömningarna på deras sidor.
Tyras bedömning
Gunvalds
bedömning

På måndag den 18 maj har jag bokat tid för ultraljud på Tilda. Hon har nu gått ca halva tiden av sin dräktighet, och eftersom hon har gått tom 2 gånger innan så blir jag så osäker om det tagit sig den här gången eller inte. Tycker att hon sover ovanligt mycket, men har inte blivit speciellt tjock tycker jag. Så på måndag får jag svar på om det finns valpar eller inte i hennes mage. Spännande!!

8 maj

Näckrosdammens Hugo-Boss är nu parad med Big Green Walley´s Born To Be Sweet "Ebba"

Valpar beräknas runt den 7:e juli.

 

3 april

Igår var jag och Inger Ivebrand till kennel Westerner där jag skulle hämta hem en liten tös som jag hade beställt, men jag fick med mig 2 st valpar hem!!
Efter att ha fått se hennes underbara valpar och vuxna hundar så fick jag syn på en kille som jag tyckte var hur snygg som helst. Men han skulle stanna kvar på kenneln fick jag veta. Men det slutade med att han fick följa med oss hem i alla fall, jag lovade att jag skulle ställa ut honom, och det är ju alltid bättre att ha 2 valpar så dom har sällskap av varandra.

Tack Inger Ivarsson på Kennel Westerner!

Snyggingarna finns att se på hundsidan Alice & Gunvald

27 mars

Har idag fått mail från Kennel Le Bon i Norge.
Big Green Walley´s Cowbell "Jörgen" har varit på utställning i Drammen.

7 veckor

Läs hans kritik:
****************
Hei, sender deg Jørgens kritikk fra Drammen:

"5.5 mnd. Maskulin. Godt hode, utmerket underkjeve. Lange velbårne ører. Lang fin hals. Utmerket u og o linje. Velvinklet. Står godt på bena, god benstamme. Bev. meget bra for alderen. Meget lovende valp

1 VK, 2 BHK."

Jørgen er nå 96 % rumsren!!

Hilsen Rune.
***************

Roligt att det går bra även för honom, och jättekul att få valparna bedömda, 5 av 7 stycken av Tessan och Bosses valpar har nu ställts ut, och alla har fått jättefina bedömningar.

 

 

7 mars

Idag har jag varit i Barva och ställt ut "Pajas" (Big Green walley´s Born To Bee Free)
som fick en 4:e placering, läs hans kritik här


"Bernhard" (Big Green Walley´s Born To BeeWild) som är bror till Pajas slog till med att vinna unghundsklassen, bli 3:a bästa hane och BIS-unghund !!
GRATTIS CICCI OCH UBBE

 

Bernhards och Pajas pappa "Joker" (Love Coxs First Choice) blev Bästa Hane och BIS!
GRATTIS MADDE OCH TORBJÖRN


3 st av Tessans & Bosses valpar var också med, dom blev placerade enl nedan

Valpklass 1

2:a. Big Green Walley´s Cowfarmer "Kasper" ägare Marie Gustavsson (fodervärd Anna Elenius)
3:a. Big Green Walley´s Cowlover "Milton " ägare Cecilia Andersson
4:a. Big Green Walley´s Cowcatcher "Elias" ägare Patrik Condrup
Från vänster ses Patrik med Elias, Anna med Kasper ,och Ubbe med Milton

GRATTIS MINA UNDERBARA VALPKÖPARE!

 

 

1 mars

Idag har jag hälsat på Hugos tjej FANCY PAWS LET ME DAZZLE "Daffy". Hon är helt klart dräktig och ska ha valpar runt den 15:e mars.
Ska bli spännande att se hur många valpar det finns i hennes runda mage.

 

Hon har svårt att ta sig runt med sin stora mage
Daffy är jättebred över ryggen

 

14 februari

Idag har Tyras son "Bernhard"(Big Green Walley´s Born To Be Wild) debuterat i lydnadsklass 1 med resultat 1:a pris.

GRATTIS CICCI OCH BERNHARD!

 

7 februari

Idag har jag varit på utställning med Pajas i Mjölby, jag hämtade upp Inger på Love Cox´s kennel för hon skulle också ställa några hundar. Alltid kul med sällskap.
Det var också 3 av Tessans valpar som var anmälda till valpklass 1, så det var ju lite extra spännande idag både för Inger och mig eftersom hon har pappan till valparna och jag har mamman.

Valparna blev placerade 2:a HP, 3:a HP och 4:a. Tack alla valpköpare som var så duktiga idag!

Pajas placerade sig på 3:e plats med HP av 11 hundar. Jättekul!
Läs hans kritik här .

 

5 februari
Grattis även till Ebba (Big Green Walleys Born To Be Sweet ) avkomma från Tyra som också har A-höfter.

Grattis Tanja och Klas



3 februari
Grattis Bernhard (Big Green Walleys Born To Be Wild) avkomma från Tyra som har A-höfter.

Grattis Cicci och Ubbe

13 januari
Nu har jag fått reda på Hugos HD-resultat, han hade precis som sin syster, A-höfter.
Jättekul!

20 december

Ainas HD-resultat var A, känns jättekul att hon både har A-höfter och är OptiGen A!
Hugo kommer att röntgas i början av januari.