Nyheter 2010

21:a juni

Nu har Gunvald & Ainas valpar kommit. Dom föddes den 18:e juni på Näckrosdammens kennel.
Detta är Gunvalds 3:e kull.

Det blev 6 hanar i färgerna blueroan och orangeroan. Särskilt roligt är det för Petra eftersom Aina är efter hennes egen uppfödning. Grattis Petra till dom fina grabbarna!

14:e juni

Gunvald har fått sin andra kull med Liljeblomman's Carrie "Wilma".

Det blev 4 tikar och 4 hanar i färgerna, sobel, svart och rött.
Valparna finns på Liljeblomman's kennel.
Grattis Bodil & Sandra till fina valpar!

15 maj

Igår var jag på en inofficiell utställning i Västervik med Westerner Racecard "Gunvald".
Han placerade sig som BIR och i gruppfinalen som bestod av 18 st blev han BIG-reserv. Se hans kritik här

   
   

 

11 mars

Gunvald och Alice är ögonlysta ua.

Tessan är parad med Hugo igen, hon har tidigare haft en kull honom och dom valparna blev jättefina så vi gör om samma kombination igen. Hon är nu på dygn 43 och börjar bli rätt tjock.


Tyra är också parad nu och jag är inte riktigt säker ännu på att hon är dräktig, hon har ju gått tom 3 gånger tidigare men nu har hon och Gunvald fått para så många dagar som Tyra var villig och hon ställde upp sig redan på dag 9 och var sedan villig i 10 dagar! Så jag hoppas verkligen att det har tagit sig den här gången, och eftersom det var 10 dagar hon parade så är hon antingen på dygn 36 från första parningen eller 26 från sista. Bara att vänta och se.

 

Jag har nu uppdaterat Gunvalds resultat från Barva också, bättre sen än aldrig!

10 februari

Grattis Cicci och Ubbe till Miltons "Big Green Walleys Cowlover" A-höfter. Detta är första avkomman från Tessan som har HD-röntgats.

30 januari

Jag har ändrat lite i planerade valpar. Tyra skulle ju paras med "Eros" Manaca´s Prim and Proper
men jag tyckte att eftersom dom bor så långt borta och Tyra har ju gått tom 3 gånger tidigare så har jag tänkt att Gunvald får göra sin debut på henne i stället. Eftersom Gunvald finns hos oss så blir det ju ingen risk att man missar Tyras höglöp om det nu är det som varit problemet förut. Tyra kommer att paras med Eros senare.

 

Jag har nu OptiGen testat Gunvald och Alice, Gunvald vet jag är Clear/fri eftersom båda hans föräldrar är testade Clear/fri. Alice har ju samma pappa som Gunvald och hennes mamma har bara lämnat valpar som är Clear/fri så jag hoppas att även Alice är det. Problemet är att Cockerqueen´s Chocolate Cream Pie
"Hayden" som pappan heter är testad i Danmark så hans resultat gick inte att få med på SKK:avelsdata.

Arkiv
2009
2008

 

Gunvald har B-höfter och Alice har A-höfter!

Äntligen har jag fått resultaten på deras höftröntgen. Tog sån tid innan det kom ut på Hunddata så jag ringde till dom och frågade i måndags, men jag frågade bara efter Gunvalds resultat för när vi röntgade honom så blev inte Veterinären nöjd med bilderna så hon tog några extra för att skicka med för avläsning.
Blev ju orolig då, väntade en vecka men inget kom upp på Hunddata, så jag fick bara hans resultat per telefon. Dom sa att det skulle komma upp på Hunddata dagen efter! Men inget då heller, så i går, torsdag så ringde jag igen och fick då Alice resultat, frågade varför det inte hade kommit upp ännu på Hunddata? Oj sa dom! Ser att du har fått ett gammalt inbetalningskort, avgiften är högre nu än vad den var då, så därför hade det inte kommit upp ännu, men dom skulle fixa det på en gång sa dom.

Så nu har vi bara ögonlysningen kvar som ska göras den 8:e februari.